PERHEVALMENNUS

VALMIINA VANHEMMUUTEEN

Tervetuloa mukaan perhe- ja synnytysvalmennukseen pohtimaan yhdessä vanhemmuuteen ja synnytykseen liittyviä asioita. Valmennuksessa keskustelemme yhdessä tärkeistä odottavien perheiden elämään liittyvistä kysymyksistä sekä teemme erilaisia harjoituksia ja tutustumme muihin perheisiin. Valmennus toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden toimesta yhteistyössä Kuopion kaupungin neuvolan, KYS:n ja Kuopion perheentalon kanssa. Valmennuskerroilla on mukana kaupungin terveydenhoitaja. Valmennus on perheille ilmainen.

Ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville perheille. Eniten hyötyä valmennuksen sisällöstä on raskausviikoilla 20-32. Ryhmä on suljettu ja mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta perhettä. Valmennus toteutetaan keväisin ja syksyisin.

VALMENNUKSEN TEEMAT

  • Vauvan odotus (raskauden vaiheet, vanhempien ja vauvan suunterveys, äitiysliikunta ja lantionpohjaharjoittelu)
  • Synnytyksen käynnistyminen ja sen kulku (valmennuskerralla on paikalla KYS:n kätilö vastaamassa kysymyksiin)
  • Vauva-arki (vanhemmuuden tukeminen, parisuhteen tukeminen ja imetysohjaus)
  • Ensiviikot vauvan kanssa (varhainen vuorovaikutus, vauvan käsittely, vauvahieronta ja varhainen vuorovaikutus)

LIIKUNTA RASKAUDEN AIKANA JA SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Perhevalmennuksen raskaus- ja liikuntaosio on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville ja heidän tukihenkilöille. Valmennuskerralla käsitellään raskausajan ja synnytyksen jälkeisen
liikunnan erityispiirteitä sekä teorian että harjoitteiden kautta. Valmennuksessa huomioidaan kaiken tasoiset liikkujat.

Valmennuksen toteuttavat Savonia Ammattikorkeakoulun Viretorin kolmannen vuoden fysioterapiaopiskelijat. Ryhmä järjestetään Savonian Microkadun kampuksella monioppitilassa MIC-H410, Microkatu 1, 70210 Kuopio.

Opiskelija odottaa sinua Novapoliksen A-aulassa ennen tapaamista. Voit myös kysyä ohjeita tilan löytämiseksi Novapoliksen aulapalvelusta. Ryhmäkerran kesto on 90 minuuttia. Mukana on hyvä olla rento ja mukava vaatetus.